KRUH - NOVO! ! !
Zgodovina kruha
ALI VEŠ?
Kruh velja za eno najstarejših pripravljenih živil. Prvi dokazi o peki kruha segajo 30.000 let nazaj. V Evropi so na posebnih terilnih skalah našli ostanke škroba, za katere domnevajo, da so ostanki neke vrste moke za kruh. Žito je postalo osnovna surovina za kruh v neolitiku (okoli 10.000 let pr. n. št.), ko so ljudje začeli s poljedelstvom. Prve vrste kruha niso vsebovale kvasa, saj kruh rahlo vzhaja že s pomočjo kvasovk, ki se nahajajo na zrnu samem.

Naši mojstri vsak dan zgodaj zjutraj zamesijo svež kruh. Pri tem pazijo, da je kruh ravno prav vzhajan - ne preveč, ne premalo. Dober kruh je znan po tem, da ima hrustljavo skorjico in izjemno mehko sredico, zato je pomemben del postopka tudi sama peka kruha.

Vsak dan pri nas zadiši 5 različnih vrst kruha:

-Krompirjev(krompirjevi kosmiči in bela moka)
-Koruzni(koruzna moka)
-Egipčanski(staro egipčansko žito Kamut)
-Gran Rustico(polnozrnata moka)
-Bela štruca